Lauantaina Vuokatti-Areenalla järjestettiin Kunnon Vappu-tapahtuma, Tapahtuman tarkoituksena oli tarjota eri järjestöille mahdollisuus esitellä toimintaansa.

Sotkamon Nuorisoseura oli yksi Areenalla esiintyneistä järjestöistä. Arvontaa, karaokea, esitteitä ja elävää musiikkia hanuristi Teuvo Piiraisen ja Rainer Bollströmin esittämänä. ”Raikun” mukana oli yhtyeen kosketinsoittaja Harri Varis.

Edellinen keikka oli ollut perjantaina Kempeleen Työväentalolla. Se oli niin sanottu jalkakeikka. Sellainen piti olla Kiteellä In The Moodilla samoin perjantaina, mutta keikka peruuntui ja yhtye perui siksi tulonsa Naapurinvaaralle. Pitkä matka ja kallis polttoaine.

Sari Koivikko Kuunhopea-yhtyeensä kanssa korvasi  ja hyvin korvasikin. Kehitystä on edellisen esiintymiseen verrattuna tapahtunut.

Sari itse sanoi edellisellä keikalla viime syksynä jännittäneen ja niin oli jännittänyt nytkin ensimmäisellä setillä.

Mutta kun vauhtiin päästiin, niin sitten mentiin. Viimeinen setti encoreineen venyi vartin pitkäksi ja Raikun setti samoin ja Kuunhopea ei viimeiselle setilleen päässyt ollenkaan.  Graniitti soitti viimeisen valssiin, Kesäillan sellaisen. Sekin tuntui kestävän melkein ikuisuuden.

Raikulla on menossa 30-vuotisjuhlakiertue. Hän on kiertänyt Suomen lavoilla ja tanssipaikoilla yhtä kauan kuin Nuorisoseura on Napiksella järjestänyt tansseja eli vuodesta 1991.

Tuupovaarassa 1963 syntyneen Raikun ura alkoi uutena vuotena 1991 sattumalta Mäntymotellissa Mäntyharjulla hänen jouduttuaan tuuraamaan koulukaverinsa orkesterin solistia. Raikku asui tuolloin Mikkelissä, nykyisin hän asuu perheineen Laukaassa.

Seuraavat keikat ovat pohjoisessa ja keikkaa riittää.

Pohjoiseen suuntaa Limingassa vaikuttava Sari Koivikko. Tervolassa sijaitsevassa Laren Baarissa on heillä keikka.

Yleisöä oli 300. Päivällä oli armoton tuisku ja ainakin pohjoisesta kuului tietoja jäisistä teistä. Tarjontaakin tanssinhaluisille oli vapunaattona Kainuussa ja lähimaakunnissa.

Vappu 2022 muistetaan valtavista lumikinoksista. Kinokset ovat sulaneet seuraaviin tansseihin mennessä. Ne ovat 21.5.

 

Teksti Pertti Granqvist

Kuvat ja video Olavi Heikkonen

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä