Lauantaipäivä valkeni harmaan taivaan tiputtaessa vettä. Sadekuuroja tuli paikoitellen pitkin päivää, tanssien alkaessa sää oli tyyni ja poutainen.

Lauantain yleisötavoitteeksi asetettiin 500. Siihen ei aivan päästy, lippuja myytiin 485. Kiitos syyskuun aikana tansseissa käyneille, ilta illalta myytyjen lippujen määrä kasvoi. Syyskuun ensimmäisten ja viimeisten tanssien väkimäärää vertailtaessa saadaan 20 prosentin kasvu. Suunta on siis oikea ja varovaiseen toiveikas voi olla siitä, että se uusi normaali on koittamassa. Mitä se sitten tarkoittaakaan.

Lauantaina lähes 500-päistä yleisöä tanssittivat Katja&Fernanda ja Finlanders.

Finkut tulivat Oulusta, jonne he olivat laskeutuneet Lapin kiertueelta.

Sekä Oulussa Annassa&Albertissa että Äkäslompolon Pirtukirkossa oli ollut hyvin väkeä. Pirtukirkossa jopa 700 henkeä. Tuskin sielläkään paikallista väkeä, Naapurinvaarallekin väkeä kuljettavaan linja-autoon tällä kertaa Vuokatin matkailupaikoista nousi mukavasti väkeä ja karavaanarit olivat myös löytäneet tiensä tanssipaikan pysäköintipaikalle.

Napiksella Finkut esittivät jo tutuksi tulleita kappaleita myös uutuustuotantoa. ”Hiljaiset sillat”, ”Óikeesti” ja kappale kaikista tytöistä kuultiin. Encoreiden kanssa viimeinen setti venyi 10 minuuttia pitkäksi.

 

Katja ja Fernanda saivat heidän musiikkia kiitelleiden kysymään, että mistä tällainen kokoonpano lavalle on putkahtanut?

Forssan seudulta ”kotoisin” oleva Fernanda ei ole mikään uusi tulokas. Orkesteri perustettiin 20 vuotta sitten. Katja kiinnitettiin solistiksi kolme vuotta sitten. Tanssitoiminnan virkistyessä on helppo povata heille menestystä. Sen verran reipasta oli meininki ja kappaleet vauhdikkaita, että hiki tuli kuunnellessa.

Seuraava keikka heillä on keskiviikkona 28.9 Someron Teeriharjulla.

Seuraavan kerran Katja&Fernanda esiintyvät Napiksella ensi vuoden toukokuussa. Tämä vastauksena useisiin illan aikana kuultuihin kysymyksiin.

Naapurinvaaran tanssitoiminnassa on nyt kuukauden tauko. Kahden viikon päästä 8. lokakuuta järjestetään Maaseutu- ja metsäväen iltamat. Tilaisuus on maksuton ja kaikki ovat tervetulleita niin maalta kuin taajamistakin. Lisätietoa löytyy muun muassa meidän fb-sivuilta ja nettisivuilta sekä tapahtumaa edeltävällä viikoolla julkaistavista lehti-ilmoituksista.

 

r: initial;">Teksti, kuvat ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä