Kevättansseissa oli reipasta rallimeininkiä, eikä termi liity mitenkään alkuillasta paikalle saapuneisiin museoajoneuvoihin.

Vaan reippaaseen, jalan alle menevään musiikkiin. Yleisöä hellittiin tangojen, foksien, humppien, valssien, samban, rumban ja beatin lisäksi masurkalla ja polkalla. Molemmat orkesterit olivat vauhdissa niin esiintymislavalla ja taukojen aikana tanssilavalla.

Ja yleisöllä päällä fiilis kuin sillä entisellä tytöllä, jolla oli kevättä molemmissa rinnoissa.

Toukokuun ainokaisiin, Kevättansseihin myytiin 370 lippua. Määrä oli vähintään kohtuullinen huomioiden lähialueen tapahtumat.

Jos yleisöä hellittiin hyvällä tanssimusiikilla, niin säiden haltija järjesti kevään toistaiseksi kauneimman päivän ja lämpimimmän yön.

Tästä olivat mielissään mobilistit. Sotkamon torille ensiksi kokoontuneet yli 20 ajoneuvoa ajoi Naapurinvaaralle tien varressa päivystäneiden valokuvaajien iloksi.

Jos nyt jotain erikoisuuksia poimitan, niin kuhmolaisen Antero Kyllösen vuoden 1967-mallinen ”Pösö” 403. Avolavan takia ei ajoneuvo ole erikoinen ja harvinainen, mutta pellin alla rallattava dieselmoottori on harvinainen.  Lavalla oli ruotsalainen NV-merkkinen mopedi. harvinaisuus sekin.

Jorma Rusanen ja Jorma Määttä tulivat Volvo-kuormureillaan. Jorma Rusasella on museoitua kuorma-autokalustoa enemmänkin. Erikoisin Virosta tuotu V8-koneella varustettu Gaz-kuormuri.

Mobilistit aikoivat tulla seuraavana keväänä. Nimenomaan keväällä. Koska silloin ei muutakaan tapahtumaa ole.

Heinäkuusssa on kohteita tarjolla, Kuhmossa muun muassa puolenkuun aikaan perinteiset ”ruosteuskovaisten suviseurat.”  Antero Kyllönen kertoi tämän vuoden teemana olevan ”Piikkilangankiristäjät.”

Illan orkesterit tulivat kaukaa etelästä. Fernandan soittajat Salon seudulta, solisti Katja Ypäjältä.

Jyrki nurmisen orkesterisaa on soittajia Lahden seudulta ja rummuisa nähtiin tuttu mies, PNP:n rumpali Pasi Rissanen.

Pasi tuurasi sotaharjoituksiin Lohtajalle joutunutta vakituista rumpalia.

Fernanda lähti kotiin päin aamulla. Orkesterien yöpyminen Napiksen tiloissa on yleistynyt. Seurausta keikkapaikojen ja sitä mukaa ”jalkakeikkojen” vähentymisestä. Lippahattua pitää nostaa näille kohtuuhintaisille orkestereille, jotka jaksavat ja viitsivät heittä tuhannen kilometrin pistokeukkoja viikonlopusta toiseen.

Seuraavat tanssit ovat 10.6. Sitten on juhannus ja juhannuksesta kahden viikon päässä 8.7 Juha Tapion. keikka. Lippuja saa ennakkoon Tiketistä ja Moda Pajakan myymälöistä. Saman viikonlopun konsertti 9.7 Joensuussa on myyty jo loppuun eli ennakkolippujen ostamista ei kannata jättää viime tippaan.

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä